Blog

4 Misvattingen over de Personal Trainer

Iedereen heeft wel een idee van wat een Personal Trainer is en doet. Toch is uit mijn ervaring gebleken dat dat beeld niet overeenkomt met wat ik bijvoorbeeld écht doe. Vandaar dit korte artikel om dat recht te zetten 😉

1: Een Personal Trainer is alleen voor wanneer je wilt afvallen of spiermassa wilt kweken

Niet helemaal waar. Tuurlijk, daar kan ik je bij helpen, maar er is veel meer!
Zo help ik bij leefstijl- en gedragsverandering in zijn algeheel. Steeds meer mensen willen hun algemene gezondheid verbeteren en fitter worden. Dat heeft niets te maken met hoe slank of sterk je bent, maar juist met hoe je in het dagelijks leven beter kunt functioneren! Het gaat vooral om hoe je je beter kunt voelen, niet om hoe je er beter uit kunt zien (al is dat een mooie bijkomstigheid).

2. Een Personal Trainer traint je alleen

Ook deels correct. Training is zeker een onderdeel waar ik bij help, maar belangrijker vind ik het om je gezonder te leren leven.
Niet iedereen wil trainen/sporten. Bewegen is dan veel laagdrempeliger en daar coach ik je bij. Daarbij komt een stuk coaching en advies op gebied van voeding, ontspanning, zitgedrag en eventueel roken/alcoholgebruik.

3. Je moet een standaard training- of voedingschema volgen

Zeker niet! Zoals ik bij punt 2 al noemde, kun je bij Zest ook een beweegplan volgen. Niets bij Zest is standaard: voor elke cliënt wordt er een op maat gemaakt advies gegeven en wordt er samen gekeken naar een goed algeheel plan.

4. Een Personal Trainer is duur en alleen voor rijke mensen

Het eerste deel van deze opvatting ga ik niet ontkennen. Ja, een Personal Trainer is duur. Waarom? Omdat het een geweldige investering in je gezondheid is! Je maakt gebruik van de kennis van een deskundige op het gebied van anatomie, fysiologie, voeding, coaching en ga zo maar door.
Maar dat een PT’er alleen voor rijke mensen is?
Dat is niet waar. Bij Zest liggen de tarieven lager, omdat het voor mij belangrijk is dat ook de mensen die het minder breed hebben de hulp van een deskundige kunnen inschakelen. Dat betekent zeker niet dat ik minder deskundig ben. In tegendeel!
Steeds meer mensen huren een Personal Trainer in, omdat ze net even dat extra zetje nodig hebben.

Benieuwd of de diensten van Zest bij jou passen? Vraag dan nu een gratis kennismakingsgesprek aan!

Personal Trainer en coach met de ambitie om onzekerheid de wereld uit te helpen

%d bloggers liken dit: