Blog

#FeelgoodFriday – Nu Geloof Ik In Mezelf

#FeelgoodFriday – Het stukje tekst op de afbeelding betekent heel erg veel voor mij als persoon. Ik heb een eigen “Motivation/Inspiration” playlist op Spotify gemaakt en onlangs kwam ik het nummer ‘Believe in Me’ van zangeres Demi Lovato na jaren weer tegen. Deze moest in de lijst, al kon ik me niet helemaal meer herinneren hoe hij precies ging.

Gisteren ben ik een stuk gaan fietsen om mijn hoofd leeg te maken en weer in contact te komen met de natuur en mezelf (de laatste tijd zit ik aardig in een sleur en een dipje). Met mijn playlist aan natuurlijk, want deze heeft me al vaker geholpen. En raad eens? Dit nummer kwam voorbij.

Ik wil graag met jullie delen welke herinneringen en gevoelens dit nummer bij mij op roept en waarom ik hem zo graag met jullie wil delen. Wat ik je in elk geval wil meegeven, is dat je jezelf niet langer moet laten tegenhouden door angst, door het idee dat je niet goed genoeg bent. En ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan: ik heb er ook nog steeds last van. Maar zoals ik al vaker heb gezegd: iedereen is uniek en heeft zijn eigen sterke punten. Jij bent goed zoals je bent en ik geloof in je ❤️


Jonas Brothers en Disney Channel

Het nummer kwam uit in 2008, toen ik op de middelbare school zat. Ik leerde het nummer iets later kennen, in mijn tijd van fangirlen over de Jonas Brothers en Disney Channel en zo. Ik kan me nog goed mijn tweede jaar op de middelbare school herinneren: één van de zwaarste periode van mijn leven.

Ik maakte deel uit van een groepje meiden. Tenminste, dat dacht ik. Ik zag hen wel als mijn vriendinnen. Eén daarvan had nogal de gewoonte om zichzelf beter te vinden dan alle anderen op school en leek erop te kicken om de rest van het groepje, waaronder ik dus, onzeker te maken. Ik ben vaak genegeerd, buitengesloten, lelijk en dom genoemd, ik had een bierbuik en ik “zou zonder mijn beugel, bril en puisten best oké zijn”. Je kunt je vast wel voorstellen wat dat als 14-jarige puber – met een bril, beugel, heftige acne, een lengte van 1,47 m en een lange geschiedenis met pesten – met je doet.

Nadat zij van school af ging, bleef ik achter met een andere meid uit het groepje. Ik dacht dat alles vanaf nu beter zou worden, maar nee: zij leek de rol van de vorige pestkop volledig over te nemen. Ze vond zichzelf beter dan mij, maakte constant een competitie van wie het hoogste cijfer haalde en praatte me aan dat ik maar domme keuzes maakte en dat er nooit iets van me terecht zou komen. Een aantal leerkrachten vertelden me zelfs dat ik “beter een stapje terug kon doen” of vroegen of ik “mentale problemen” had (I know: WTF?).

Als ik daar achteraf op terugkijk, vraag ik me af waarom ik ooit naar zulke mensen heb geluisterd. Wat bezielde me?
Ik wilde leuk gevonden worden. Ik wilde ook vriendinnen en vrienden hebben, een vriendje en ik wilde erbij horen. Zoals elke tiener. Stom, maar dat doe je dan eenmaal. Anyway, ik dwaal af.
Eén van de meiden uit dat oorspronkelijke pestgroepje, die net als ik vaak de pineut was, is trouwens nog steeds één van mijn allerbeste vriendinnen ❤️

Ik leerde het bewuste nummer – Believe in Me – dus kennen in deze rottijd. Toen ik het nummer voor het eerst hoorde, zong ik het uit volle borst mee, met de nadruk op de eerste twee refreinen van het nummer: “I don’t want to be afraid. I wanna wake up feeling beautiful today, and know that I’m okay. ‘Cause everyone’s perfect in unusual ways. You see, I just wanna believe in me.”


Alles wordt beter

Naarmate ik ouder werd en alle banden met de negatieve personen verbrak, bloeide ik pas op. Ik ging lekker toch doen wat ik wilde en ik zou ze laten zien wat ik kon! En boem. Dat lukte me.
Ik haalde mooie cijfers tijdens mijn eindexamens en dat resulteerde in mijn VWO-diploma. Vervolgens heb ik mijn droom gevolgd en ben ik in Barneveld een opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut (Hondengedragstherapeut) gaan volgen en een paar jaar later haalde ik mijn fitness diploma’s.

Weet je… Ik ben nog lang niet waar ik wil zijn. Maar ik ben dankbaar voor elk moment, alle steun en elk leermoment dat ik heb gekregen van de juiste mensen om mij heen. Ik ben de vrouw geworden die ik wilde zijn en ergens ben ik iedereen die niet in mij geloofde en mij zo de grond in heeft getrapt dankbaar. Ik ben door alle nare gebeurtenissen in het verleden gegroeid en heb mezelf gevonden. Nu weet ik dat ik mezelf niet meer hoef te bewijzen. Ook niet aan mezelf, want ik weet wat ik kan (en nog niet kan). 

Terug naar mijn fietstocht van gisteren: bij het luisteren naar het laatste refrein rolden er stiekem een paar tranen over mijn wangen. Want op dit punt ben ik nu gekomen. Nu geloof ik in mezelf.


Herken jij je in dit verhaal of heb je een soortgelijke ervaring met een liedje en wil je je verhaal graag delen om anderen te inspireren, of om simpelweg je hart te luchten? Stuur mij dan gerust een berichtje via Facebook Messenger, Whatsapp, Instagram Direct Message of het contactformulier. Mailen of bellen mag natuurlijk ook! Ik sta voor je klaar ❤️

Liefs,

Priscilla

Personal Trainer en coach met de ambitie om onzekerheid de wereld uit te helpen

%d bloggers liken dit: