Blog

Mei = Mental Health Awareness Month: Feel-Good Challenge

Mei is Mental Health Awareness Month. Dit houdt in dat er in mei wereldwijde aandacht wordt gevraagd voor mentale gezondheid en alle zaken daar omheen. Laten wij nu nét in een crisis zitten. Ik vond het daarom tijd voor een Feel-Good Challenge.

In deze Challenge krijg je elke dag een opdracht die ervoor zorgt dat jij een goed gevoel krijgt. Met sommige opdrachten doe je zelfs iets goeds voor iemand anders, dus wanneer jullie je beiden goed voelen is dit een win-win situatie!

Doel van de Challenge
Ik heb deze Challenge met twee doelen in mijn achterhoofd gemaakt:
1.) Ik wil zoveel mogelijk mensen tijdens de coronacrisis een goed gevoel bezorgen en 2.) ik wil aandacht vragen voor de mentale gezondheid. Er rust helaas nog steeds een taboe op mentale klachten en dat moet niet nodig zijn. Zeker in deze tijd van social distancing kunnen eenzaamheid en depressies er gemakkelijk insluipen, maar juist nu is er hulp nodig.
Er is niets mis met om hulp vragen: dit is een teken van moed! Je bent in mijn ogen juist enorm dapper als je erkent dat je je niet goed voelt en dat daar iets aan gedaan moet worden. Bovendien is er ook he-le-maal niets mis met jou als je niet lekker in je vel zit! “It’s okay to not be okay” en daar geloof ik heilig in.

Bekijk hier een korte video van Simon Sinek, een Amerikaanse auteur en motiverende spreker, over hulp vragen:

Meedoen?
Vanaf vrijdag 1 mei plaats ik elke dag een opdracht uit de challenge op Facebook en Instagram. De opdrachten kosten niet veel tijd en zijn heel simpel. Ze zijn ook zoveel mogelijk aangepast aan de dag waarop ze plaats vinden. 

Vul hier je e-mailadres in, dan stuur ik de challenge naar je toe.

Of sla hier de afbeelding op (:

Reacties uitgeschakeld voor Mei = Mental Health Awareness Month: Feel-Good Challenge

Personal Trainer en coach met de ambitie om onzekerheid de wereld uit te helpen

%d bloggers liken dit: