Recepten

Recept: Avocado Chocolade Brownies

Omdat ik al sinds het begin van het jaar last had van vreetbuien ’s avonds en me daardoor op de pot nutella en chocoladeletters stortte, voelde ik me nogal slecht en schuldig.
Ik besloot op zoek te gaan naar gezonde, maar vooral vullende snacks en ik werd niet teleurgesteld.

Gisteren ben ik samen met mijn beste vriendin gaan bakken en maakten we Avocado Chocolade Brownies.
Een gezondere versie van de normale brownies.
Het smaakte natuurlijk wel anders, maar zeker niet slecht. Ze waren alleen een beetje droog, maar daar heb ik een aantal tips voor ontvangen die ik de volgende keer ga uitproberen.
Mocht je het zelf willen proberen dan is dit het recept:

Ingrediënten:
Nat:
1 avocado
2 eieren
1/2 kopje honing
1 theelepel vanille extract

Droog:
2/3 kopje volkoren meel
1/4 kopje cacaopoeder
1 theelepel bakpoeder
Wij hebben er nog gehakte hazelnoten doorheen gedaan, maar dat is optioneel

– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Doe de avocado, eieren, honing en het vanille extract in een keukenmachine (of blender) en mix het tot het een gladde massa is.
– Mix de droge ingrediënten in een kom.
– Doe het mengsel bij de droge ingrediënten en roer alles door elkaar.
– Doe het “deeg” in een vierkante ovenschaal en bak in de oven op 175 graden voor 20-30 minuten.

Hou je baksel wel in de gaten zodat het niet per ongeluk aanbrandt. Je kunt checken of het klaar is door er met een tandenstoker in te prikken. Als de prikker er schoon en droog uitkomt, is je baksel klaar!

Laat even afkoelen en snijd het in stukken. Klaar!

In deze video kun je nog meer gezonde gerechten voor chocolade liefhebbers vinden:

Guiltless Recipes for Chocolate Lovers

Veel plezier met bakken, maar vooral het opeten!

Personal Trainer en coach met de ambitie om onzekerheid de wereld uit te helpen

%d bloggers liken dit: