Blog,  Recepten

Recept: gezonde kapsalon

Het is weekend en voor veel memsen betekent dat toch iets meer tijd om te koken. Voor anderen betekent weekend juist weer stappen. En welk gerecht is – naast shoarma – een typisch “uitgaansgerecht”? Juist: de kapsalon.

De typische kapsalon is meestal wel een erg vette en ongezonde hap. Gelukkig bestaat er een gezonder alternatief, zodat je ervan kunt genieten, zonder je schuldig te hoeven voelen! Trouwens, dat hoef je sowieso niet. Je mag best eens wat minder gezond eten, hoor 😉

Ingrediënten:
• 750 gr zoete aardappelen
• 500 gr kalkoen- of kipfilet
• 50 gr geraspte kaas
• 60 ge mozzarella
• 2 el Shoarmakruiden
• Groenten en sla naar keuze

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200° C en breng een pan met water aan de kook.
2. Snijd de aardappelen in frietjes, de groenten in de door jou gewenste grootte en snijd vervolgens de filet in reepjes.
3. Meng de filet met de kruiden en voeg er een scheutje olijfolie aan toe.
4. Kook de aardappelen beetgaar in ongeveer 5 minuten en leg de aardappelen vervolgens op een bakplaat met bakpapier in de oven. Bak ze tot ze goudbruin zijn.
5. Maak de kapsalon af door alles in een schaal te doen en de kapsalon op te bouwen. Doe dit vervolgens nog ongeveer 10 minuten in de oven en smullen maar!

Vandaag heb je waarschijnlijk al gegeten of niet bepaald zin meer om te koken. Gelukkig is er morgen nog een dag en zou je dit gerecht dus kunnen bereiden. Dit laat je toch zeker wel even weten, zodat ik stiekem kan mee genieten, hè? 😉

Eetsmakelijk!

Personal Trainer en coach met de ambitie om onzekerheid de wereld uit te helpen

%d bloggers liken dit: