Recepten

Recept: “Proteïne Energy Bites”

Ik heb een zwak voor chocola. “Gelukkig” wel voor de pure gezondere variant, maar het blijft chocola. En soms heb ik daar gewoon zin in.
Ik zocht iets vullends, snel voor tussendoor zonder me daarna al te slecht te hoeven voelen en zie hier: twee varianten van de “Protein Energy Balls”! Supersnel, makkelijk en ook nog gezond! En je kunt ze makkelijk en lang bewaren!

Ik heb tot nu toe de “Double Chocolate” en “Peanutbutter” varianten gemaakt, maar uiteraard kun je zelf ook met verschillende smaken experimenteren!

Kijk voor andere smaken eens in dit artikel

Wat heb je nodig?
Voor de “Double Chocolate”  variant heb je nodig:
– 1 kopje havermout (dat kunnen fijne, maar ook grovere vlokken zijn. Ik doe het graag 50/50)
– 2 eetlepels (1/4 kop) pindakaas of andere “nut butter” (het liefst natuurlijk: ik heb pindakaas v.d. Lidl en nutbutter van het merk Bio Today (AH))
– 2 eetlepels (1/4 kop) honing
– 2 eetlepels cacaopoeder
– 1/2 kop chocolate chips of chocolade in stukjes gehakt (Liefst pure chocolade > ik gebruik pure chocolade van Swiss met 72% cacao)
– Snufje zout
– 1 theelepel vanille extract (optioneel)

Voor de “Peanutbutter” variant heb je precies dezelfde ingrediënten nodig, alleen kun je extra pindakaas/nut butter toevoegen en zit er geen cacaopoeder in:
– 1 kopje havermout
– 2 eetlepels (1/4 kop) pindakaas of andere “nut butter” (
– 2 eetlepels (1/4 kop) honing
– 1/2 kop chocolate chips of chocolade in stukjes gehakt
– Snufje zout
– 1 theelepel vanille extract (optioneel)

Verder werkt het precies hetzelfde!
– Mix alle ingrediënten in een kom tot er een iets kleverige pasta ontstaat. Vind je hem nog te droog, dan kun je wat ongezoete amandelmelk/-drink toevoegen of doe er iets meer pindakaas/nutbutter bij.
– Zet de kom met het mengsel minimaal 30 minuten in de koelkast.
– Hierna kun je met je handen balletjes gaan rollen van het mengsel: je kunt ze zo groot of klein maken als je wilt!

Je kunt deze “bites” ongeveer een week afgedekt in de koelkast bewaren, maar je kunt ze ook invriezen. Als je er dan één (of twee… Of drie…) wilt hebben, haal je ze van te voren uit de vriezer en laat je ze ontdooien in de koelkast/op kamertemperatuur.

Ik ben in elk geval fan, want door de chocolade wordt mijn chocoladeverslaving tevredengesteld én je zit er na twee ook vol. Het voorkomt dus dat ik weer op “treasure hunt” ga en me ga botvieren op de snoepkast.

Eet smakelijk!

PS. Als je ze maakt, laat me dan weten hoe je ze vond!

Personal Trainer en coach met de ambitie om onzekerheid de wereld uit te helpen

%d bloggers liken dit: